Pijn en verwerking van pijn.

Heel vaak zie je dat wanneer wij pijn hebben wij geneigd zijn om die pijn te ontkennen. Er met ons gevoel van weg te gaan; haptonomie leert ons juist om met ons gevoel naar de pijn toe te gaan waardoor wij dus anders leren omgaan met onze pijnklachten. Doordat mijn basisopleiding in de Fysiotherapie lag en ik daarna vele nascholingen volgde o.a. op het gebied van de manuele therapie, heb ik een wijze van werken ontwikkelt welke met name bij pijnklachten zeer goed werkt, de GZ – Haptotherapie vormt dan ook weer steeds de basis van waaruit gewerkt wordt. Voorbeelden van klachten zijn dan: nek-schouderklachten, lage rug klachten soms met een Hernia als achtergrond.

De behandeling bestaat dan dus ook uit een mengvorm van: GZ – Haptotherapie, Fysiotherapie en Manuele therapie. Bij het verwerken van pijn moet je vooral denken aan “emotionele-pijn”. Klachten die voortkomen uit “oud- zeer” , soms al van jaren geleden, maar waar mensen in het hier en nu nog steeds heel veel last van kunnen hebben. Vaak zie ik dat dit soort pijn heftige beperkingen kunnen opleveren: vaak in een combinatie van lichamelijke en emotionele beperkingen.

Wanneer wij spreken over emotionele pijn kom je natuurlijk ook uit bij geweldservaringen die mensen kunnen hebben meegemaakt; u moet dan denken aan lichamelijk geweld/ mishandeling; sexueel geweld, zowel bij mannen als bij vrouwen en ook geestelijke mishandelingen komen steeds meer voor; GZ – Haptotherapie is een zeer goede mogelijkheid om mensen met dit soort dramatische ervaringen te leren omgaan, doordat ik al met GZ – Haptotherapie werk vanaf 1984 heb ik in het begeleiden hiervan een zeer ruime ervaring opgedaan en hier ook div. na en bijscholingen voor gevolgd.

Rechts een artikel uit Trouw d.d. 15-03-2014   over meisjes die verkracht zijn en wat voor gevolgen dat allemaal heeft; dit is nu zo’n voorbeeld van cliënten die veel baat zouden kunnen hebben bij een begeleiding met GZ – Haptotherapie, dit geldt zowel voor vrouwen en meisjes als voor mannen en jongens.

klik op het artikel om het te vergroten, dit vergemakkelijkt het lezen.

In december 2013 had ik een interview met een journaliste van de Nr. 1 dit is een bijlage van Dagblad “De Limburger” en ook in dit artikel gaat het over pijn ( in de breedste zin van het woord ) en het verwerken en omgaan met pijn.

Recente berichten

    Recente reacties

    Geen reacties om te tonen.